AKRİLİK CAMİ HALISI


Akrilik Cami Halısı yünlerin sentetik halidir. Yüne oranla biraz daha parlak olmasına ve dokunduğunda yünden daha az pürüzlü olmasına karşın akrilik cami halısı yüne oldukça benzer haldedir. Doğal bir iplik çeşidi olan yünden yapıldıkları için yün halılar, fiyat olarak diğer halılardan daha pahalıdır.

Akrilik Cami Halısı Özellikleri Nelerdir ?


Akrilik Cami halısının iplikleri cami halısı arasında en cok tutulan dayanıklılığı, yumuşak ve dolgun oluşuyla Camilerin En cok Tercih Ettiği Halı türlerinden birtanesidir. Akrilik Cami Halısı özellikleri akkrilik iplikten sentetik ipliklerin en dayanıklılığı, yumuşak hafif göz dolduran yapısıyla yüne en çok benzeyen iplik türüdür.Hafif ve esneyebilir olmasıyla da yüne en yatkın görünümü veren cami halısıdır Yün ile kıyaslanırsa daha çok renk seçeneği imkanı sağlar.

Parlak ve canlı renkleriyle estetiklik açısından daha iyi görünüm sağlar Akrilik Cami Halısının, yün cami halısına göre daha ucuz olmasını sağlar ve ekonomiktir Akrilik Cami Halısı Keçelenmeye ve aşınmalara daha dayanıklıdır. Diz izi bırakmaz. Akrilik Cami Halısı, rutübete karşı içinde bulunan hammaddeler sayesinde sorunları engeller.

Akrilik Cami Halısı türevlerinin arasında fiyat performans açısından değerlendirmeye alındığında en kapsamlı avantajı sağlayan halı çeşitlerinden biridir. Halıda kullanılan iplik çeşidi, halının ne kadar kolay temizlenebilir olmasından  halının ne kadar uzun süre kullanabileceğine kadar pek çok konuda etkilidir. İplik çeşidinin yanı sıra, ipliklerin ne sıklıkla dokunduğu, bilinen adıyla hav sıklığı da oldukça önemlidir. Akrilik Cami Halısı yünlerin sentetik halidir. Yüne oranla biraz daha parlak olmasına ve dokunduğunda yünden daha az pürüzlü olmasına karşın akrilik cami halısı yüne oldukça benzer haldedir. Doğal bir iplik çeşidi olan yünden yapıldıkları için yün halılar, fiyat olarak diğer halılardan daha pahalıdır. Aşınmaya karşı dayanıklı olduklarından,cami gibi sirkülasyonu fazla alanlarda rahatlıkla kullanılabilirler. Ateşe karşı dirençlidirler. Lekeye karşı diğer halı türlerine göre daha dirençsiz olan bu halı çeşidinin temizliğine ayrı bir özen göstermek gerekir. Buna ek olarak yünlenme sorunu oluşturabilirler ve bu sorun halının fırçalanması, vakumlanması ya da yıkatılmasıyla aşılabilir. Ayrıca alerjik bünyeleri olumsuz etkileme riski taşırlar. Tüm bunlar göz önüne alındığında yün kalitesine yakın ve ondan daha kullanışlı olan akrilik halıları caminin kullanım alanlarında tercih ediyor olmak mekan kalitesini artırarak, konforu güçlendirecektir.

 

akrilik cami halısı

akrilik cami halısı

İslam dünyası açısından kutsal mekan olan insanların ibadetini gerçekleştirmiş olduğu yapılar olan camilerin içerisinde kullanılan malzemeler, eşyalar ve teknikleri oldukça önemlidir. Ziyaretin çokluğu ile beraber kullanım sıklığı eşyaların eskimesine yol açmaktadır. Bu gibi olumsuz durumları en aza indirgeyen en geç zamana yaymak için kullanışlı ve uzun ömürlü malzemeler tercih edilmelidir. Dediğimiz gibi akrilik halı bu konuda camilerde kullanılabilecek en avantajlı halı türlerindendir. Akrilik cami halısı, sentetik bir yapısının yanı sıra kimyasal bir dokuya sahip olan insana ve çevreye hiçbir zararı bulunmayan, bir maddeden üretilmektedir. Çok kolay ve hızlı temizlenmesi gibi  uygun maliyet imkânına sahip olan bu tür halılar diğer halı türlerine göre genellikle camilerde sıklıkla kullanılmaktadır.

İnsanların toplu olarak bulunduğu ve ibadetlerini gerçekleştirdiği kutsal mekanlardan biri olan camiler, her geçen gün binlerce insan tarafından ziyaret edildiğinden dolayı sık kullanıma bağlı olarak içerisinde bulunan kullanım eşyaları da eskimektedir. Halılar camilerin en önemli unsuru olmakla birlikte şüphesiz en çabuk eskiyen ve yıpranan materyallerdir. Bu sebeple sık sık yenilenmektedir.

 

Akrilik Cami Halısının Avantajları

 

Akrilik Cami Halısı bütçe ve kullanım ömrü ile öncelikle büyük avantajını gözler önüne sermektedir. Camiler topluluğa hitap eden ve ziyaret süresi ile ilgili kolay kolay kısıtlaması bulunmayan mekanlar olduğu için bu tarz ibadethane ve topluma hizmet eden mekanlarda eşyaların avantaj sağlıyor oluşları dikkat edilmesi gereken unsurlardır. Akrilik Cami Halısı bu anlamda farkını ortaya koyar.

Akrilik cami halısı, namaz kılan cemaatin konforunu sağlar, ibadet esnasında cemaati rahatsız edebilecek olumsuzlukları en aza indirger. Oturma durumunda, diz ve dirseklerin temasında oluşabilecek rahatsızlıkları ortadan kaldıran bir dokusu söz konusudur.

Yoğun ziyaret sebebi ile oluşan kiri yüzeyinde oldukça az tutar. Kolay kolay kir tutmayan yapısı vardır. Oluşabilecek kir, leke durumlarında kolay temizlenebilen yapısı dikkatleri çeker.

Yapı malzemesi sebebi ile uzun ömürlüdür. Bu durumda bütçe açısından bakıldığında katkı sağlayan bir unsurdur.

Isının düşük ve yüksek oluşuna karşın oldukça dayanıklı bir yapısı söz konusudur. Kolaylıkla etki-tepki gösterimi söz konusu olmaz. Güneş ışığı gibi faktörlere karşıda oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptir.

Makinede yıkanabilen malzemeden yapılmıştır.  Bakımının kolay oluşu sık tercih edilme sebeplerinden biridir.

Kullanım kolaylığı, kolay temizlenebilirlik, uzun ömürlülük gibi sektörlerin yanı sıra dekorasyonun iç dizaynın tamamlanması bakımından da cami halısını ele almak gerekir. Öyle ki cami halıları iç dizaynı tamamlayan unsurlardır. Çeşitli renk ve kategorilerde görebildiğimiz cami halıları desen ve renk senkronizasyonu ile mekanın bütünlüğünü sağlar. Camiler müslüman aleminin ibadethane yapılarında önem verdiği yapılardır. Dünden bugüne mekan bütünlüğünün sağlanması hep önemli bir nokta olmuş ve bu unsur hep dikkate alınarak ilerlenmiştir. Bir cami içerisinde büyük metrekareler ve geniş alanda kullanılan halılarda akrilik cami halısı çeşitliliği firmamızda gözler önüne sunulmaktadır. Renk ve desen skalamızın çeşitliliği ile siz değerli müşterilerimize kullanışlı, uzun ömürlü ve mekan tamamlayıcı akrilik halılarımızın tüm detayları için iletişim numaramızı arayabilir veya sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 



Ürünlerimiz Ve Hizmetlerimiz Hakkında Detaylı Bilgi Almak İçin Bize Ulaşın!